fbpx

Drönaruppdraget

Vi tar er till nya höjder på ett säkert och pedagogiskt sätt! Varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Professionellt

Att flyga drönare är en ansvarsfull uppgift och säkerheten ska alltid gå i första hand. Professionalitet är något som präglar våra drönarutbildningar som grundar sig i det av Transportstyrelsen kravställda utbildningsmaterialet. 

Prisvärt

Drönaren har demokratiserat flygfoto genom att göra det tillgängligt för alla. Det gillar vi och vill fortsatt bidra till genom att erbjuda prisvärda och skalbara utbildningar online.

Pedagogiskt

Våra utbildningar har arbetats fram av drönarpiloter, för drönarpiloter. Vi har lagt stor vikt i att göra utbildningarna både inspirerande och pedagogiska, med olika typer av utbildningsmoment – det ska vara enkelt att flyga rätt. 

Om oss

Marcus Olsson heter jag och driver Drönaruppdraget tillsammans med min far Anders Olsson vilket gör oss ett familjeföretag. Intresset för flyg i största allmänhet började redan i barnsben och länge hade jag som dröm och målsättning att bli trafikflygarpilot. Efter att ha sökt den statliga flygutbildningen i Västerås 2016 men inte gått hela vägen i urvalsprocessen omprövades drömmen om kontoret ovan molnen. Istället blev det en ekonomiutbildning på Handelshögskolan i Göteborg där min passion för entreprenörskap och företagande väcktes till liv.

Resan med Drönaruppdraget började under 2017 när jag köpte en drönare med fascination för tekniken. Omgående insåg jag potentialen i tekniken och efterfrågan på tjänster kopplade till drönaruppdrag varpå jag tog fram en hemsida och Google annonsering – verksamheten tog fart med olika typer av uppdrag, såsom inspektioner och fotograferingar åt olika företag.

Några år senare i samband med att EU-kommissionen och EASA kommunicerade att Europa skulle få ett gemensamt nytt regelverk för drönare, insåg vi att behovet av drönar-utbildningar skulle växa markant när alla skulle ställa om till det nya regelverket och ta Drönarkort. Att skola om en hel bransch görs inte över en natt.

För att kunna erbjuda prisvärda och skalbara utbildningsalternativ satsade vi från start på online-utbildningar, något som blev extra värdefullt i pandemitider. För att göra dem så pedagogiska och inspirerade som möjligt har vi lagt mycket tid och hårt arbete på att arbeta fram moment såsom ljudbok, gedigna utbildningsfilmer och kunskapstester för varje kapitel.

Under år 2020 lanserade vi våra första kurser kopplat till den öppna kategorin i det nya regelverket och i skrivande stund har vi utbildat flera hundra drönarpiloter, såväl privatpersoner som företag och statliga verksamheter. Mest glädjande av allt är våra fina kundomdömen.