fbpx

GLOBHE och Drönaruppdraget accelerar tillsammans Sveriges drönaranvändande

Tillsammans med den världsledande drönarplattformen GLOBHE har Drönaruppdraget ingått ett strategiskt partnerskap med den gemensamma målsättningen att underlätta samt snabba på certifieringen av drönarpiloter. GLOBHE tillhandahåller ett globalt nätverk av över 3700 drönarpiloter med uppdrag att lösa verkliga problem i främst utsatta områden med hjälp av drönarfoto och film. I och med samarbetet erbjuder nu Drönaruppdraget sina digitala drönarutbildningar till GLOBHE:s svenska nätverk av piloter. 

Piloter som genomgår utbildning har sedan möjlighet till betalda frilans-gig via Crowddroning genom GLOBHE, allt enligt de lagar och regler som det nya EU-gemensamma regelverket kräver. Den gemensamma målsättningen är att accelerera branschen och drönaranvändandet i sin helhet då det nya regelverket innebär en stor förändring.

För nya piloter som ansluter sig till GLOBHE:s plattform erhålls en 20 %-rabatt på Drönaruppdragets utbildningar. Utbildningen kan sedan genomföras digitalt på distans i en takt som passar piloten. Pedagogiska moment som ljudbok, utbildningsfilm och kunskapstest varvas baserat på det kravställda utbildningsmaterialet från svenska Transportstyrelsen.

För registrering hos GLOBHE här.

Läs mer om Drönaruppdragets utbildningar här.