fbpx

13

Kapitel

Ingen

Förkunskap

≈ 10 h

Tidsåtgång

Distans

Plats

Omgående

Startdatum

Översikt.

Denna utbildning vänder sig till dig som vill ha full kompetens i enighet med den öppna kategorin i regelverket, dvs. kunna flyga din drönare obegränsat inom de operationella förutsättningar A1, A3 samt A2.

Den innebär att du ämnar att flyga minst 30 meter från personer som inte är involverade i flygningen med en drönare <4 kg (klass C2). 5 meter med lågfartsläge aktiverat. För dig med en äldre drönare <2 kg (Övergångsklassen A2) gäller minst 50 meter från personer som inte är involverade i flygningen.

Denna utbildning lämpar sig för såväl privatpersoner som företag och andra organisationer som vill flyga en drönare som väger mer än 900 gram, närmare än 150 meter från människor och mer avancerat. Ett typexempel skulle kunna vara en mäklarfirma vars fotograf vill ta drönarbilder på ett kommande mäklarobjekt i stadsmiljö där det sannolikt finns människor i närheten.

Denna utbildning motsvarar kompetenskraven för A1 + A3 samt A2 i den öppna kategorin. Den består av 13 olika teoretiska moduler som överensstämmer med utbildningskravet i denna nya EU gemensamma regelverket för drönare.

En betydande skillnad mot den grundläggande Bas utbildningen är att du här förväntas genomföra några praktiska övningar på egen hand.

Kapitel.

1. Flygsäkerhet

2. Luftrumsrestriktioner

3. Luftfartsregleringar

4. Begränsningar av människans prestationsförmåga

5. Operativa procedurer

6. Allmän kunskap om drönare

7. Integritet och känslig information

8. Försäkringar

9. Luftfartsskydd

10. Meteorologi

11. Att flyga med drönare

12. Vad du kan göra för att kompensera riskerna på marken

13. Utbildningsfilm – Checklista för praktisk självutbildning

Frågor och svar.

Drönarutbildning

KomplettBas + Avancerad (A1, A3 + A2)

1590 :—

Inkl. moms.

* Du ansvarar själv för att välja rätt typ av utbildning utefter dina behov och planerade drönarflygningar.