fbpx

4

Kapitel

Avklarad Bas

Förkunskap

≈ 5 h

Tidsåtgång

Distans

Plats

Omgående

Startdatum

Översikt.

Den Avancerade utbildningen vänder sig till dig som redan tagit drönarkort för underkategorin A1 + A3 men nu vill ta nästa steg och komplettera med underkategorin A2.
Den innebär att du ämnar att flyga minst 30 meter från personer som inte är involverade i flygningen med en drönare <4 kg (klass C2). 5 meter med lågfartsläge aktiverat. För dig med en äldre drönare <2 kg (Övergångsklassen A2) gäller minst 50 meter från personer som inte är involverade i flygningen.

Denna utbildning lämpar sig för såväl privatpersoner som företag och andra organisationer som vill flyga en drönare som väger mer än 900 gram, närmare än 150 meter från människor och mer avancerat. Ett typexempel skulle kunna vara en mäklarfirma vars fotograf vill ta drönarbilder på ett kommande mäklarobjekt i stadsmiljö där det sannolikt finns människor i närheten.

Denna utbildning (A2) består av ytterligare fyra moduler utöver de nio olika teoretiska moduler som ingår i den grundläggande utbildningen (A1 + A3). Upplägget överensstämmer med utbildningskravet i denna nya EU gemensamma regelverket för drönare.

En betydande skillnad mot den grundläggande Bas utbildningen är att du här förväntas genomföra några praktiska övningar på egen hand.

Kapitel.

10. Meteorologi

11. Att flyga med drönare

12. Vad du kan göra för att kompensera riskerna på marken

13. Utbildningsfilm – Checklista för praktisk självutbildning

Frågor och svar.

Drönarutbildning

AvanceradPåbyggnadskurs (A2) efter Bas

1295 :—

Inkl. moms.

* Du ansvarar själv för att välja rätt typ av utbildning utefter dina behov och planerade drönarflygningar.