fbpx

4

Kapitel

Avklarad Bas

Förkunskap

≈ 5 h

Tidsåtgång

Distans

Plats

Omgående

Startdatum

Översikt.

Den Avancerade utbildningen tar vid där Bas-utbildningen slutar, dvs. vänder sig till dig som redan tagit drönarkort för underkategorin A1 + A3 men nu vill ta nästa steg och komplettera med underkategorin A2.

I och med kompletteringen får du som drönarpilot full kompetens inom den öppna kategorin i regelverket, dvs. möjligheten att flyga relativt tunga drönare 500 gram och 2 kg (A2) så nära som 50 m till personer som inte är involverade i flygningen, enligt gällande övergångsregler för perioden 1 januari 2021 till 31 december 2022.

Utbildningen lämpar sig för bland annat:

  • DJI Mavic 3
  • DJI Air 2S
  • DJI Mavic Air 2
  • DJI Mavic 2 Pro/Zoom/Enterprise
  • DJI Mavic Pro
  • DJI Phantom 3 / 4 / 4 RTK

 


 

I underkategori A2 kommer framgent i stort sett enbart C2-klassade drönare att ingå. Det vill säga drönare upp till och med 4 kg och som i och med detta aldrig får flygas över vare sig icke-medverkande personer eller folksamlingar. Däremot får man flyga nära människor på ett horisontellt avstånd, antingen på 30 meters eller fem meters avstånd, om det så kallade låghastighetsläget är aktiverat.

Denna utbildning (A2) består av ytterligare fyra moduler utöver de nio olika teoretiska moduler som ingick i den grundläggande Bas-utbildningen (A1 + A3). Upplägget överensstämmer med utbildningskravet i denna nya EU gemensamma regelverket för drönare.

En betydande skillnad mot den grundläggande Bas-utbildningen är att du här förväntas genomföra praktiska övningar på egen hand samt utökad kunskap kring meteorologi, din drönares prestanda och risker i de område som överflygs.

Kapitel.

10. Meteorologi

11. Att flyga med drönare

12. Vad du kan göra för att kompensera riskerna på marken

13. Utbildningsfilm – Checklista för praktisk självutbildning

Frågor och svar.

Drönarutbildning

AvanceradPåbyggnadskurs (A2) efter Bas

1295 :—

Inkl. moms.

* Du ansvarar själv för att välja rätt typ av utbildning utefter dina behov och planerade drönarflygningar.