fbpx

Drönaruppdraget ingår unikt partnerskap med QuadFoto

I den gångna veckan kunde vi och QuadFoto kommunicera ett fördjupat partnerskap med målsättning att erbjuda heltäckande drönarutbildningar för fjärrpiloter inom öppna kategorin. ​Ett unikt samarbete som ritar om kartan genom att kombinera onlineutbildning med praktiskt handhavande. 

Utbildningsaktören QuadFoto besitter bred och lång erfarenhet inom praktisk UAS-utbildning med kunder såsom större byggföretag och räddningstjänster. Tillsammans med Drönaruppdragets teoretiska onlineutbildning erbjuder vi en unik och skalbar paketlösning riktad främst till företag, organisationer och myndigheter. Detta innebär att den grundläggande teorin genomförs på egen hand genom Drönaruppdragets digitala utbildningsplattform. Därefter sker en praktisk utbildningsdag i QuadFotos regi som innefattar såväl simulatorträning inomhus som skarp praktisk flygning utomhus för drönarpiloten.

Genom att kombinera teori online och praktik på detta sätt är målsättning är att erbjuda ett skalbart och gediget utbildningsalternativ som skapar ansvarstagande fjärrpiloter med ett högt säkerhetstänk inom den öppna kategorin A1, A3 samt A2. Upplägget lämpar sig extra väl i tider då distans och riktlinjer måste upprätthållas för att minska smittspridning av Covid-19.

”Vi känner att det har saknats ett komplett utbildningsalternativ som på allvar kan möte den ökade efterfrågan av drönarutbildningar. Allt fler företag använder drönare i deras verksamhet och i och med de nya regelverket som kommer vid årsskiftet 2020/2021 ställs det högre krav på just utbildning av deras drönarpiloter. Tillsammans med Quadfoto hoppas vi kunna tillmötesgå detta behov genom att kombinera våra erbjudande till en paketlösning” – Marcus Olsson, VD Drönaruppdraget.

Läs hela pressmeddelandet här: